Surprise me@Valentine

3 op 10 Belgen vindt nooit het perfecte cadeau voor Valentijn. Wat wel vaststaat in het hoofd van de zoekende cadeaujager: het moet romantisch zijn.

Als teken van onze liefde voor u en vanuit een dromerig, vrouwelijk en romantisch gedachtegoed delen we onze beste tips.  Want jawel, de feestdag van Cupido moet gevierd blijven.

Vergeet evenwel de steeds terugkerende restaurantbezoekjes, de parfums en de chocolade, anno 2017 mag  deze liefdesdag wat origineler. Bestel bijvoorbeeld een mooi ingepakte hamamdoek/plaid/kussen en doe ermee wat wij al langer weten… Lees en blader effe door ons aanbod en scoor hoog op de schaal der romantiek…

PS voor singles hoeft Valentijntjesdag geen zwarte dag te zijn. Vier je onafhankelijke status. Single-zijn is  een prima manier om jezelf te ontwikkelen en te verwennen. Dat avondje wellness past evengoed bij jou en dat heerlijk ontspannend bad wordt nog mooier met de juiste attributen bij…

Groot detail: elke bestelling wordt vanaf vandaag tot en met dinsdag 14 februari gratis afgeleverd! Gebruik kortingscode ‘Valentijn’ bij het afrekenen, zo blijft de prijs nog zachter en schiet Cupido dubbel raak.  #HappyValentine. Enjoy!valentijn7 www.huisvantrinette.bevalentijn6 valentijn5 valentijn4 valentijn3 valentijn2 valentijn1 valentijn

 

Haal Hygge in huis

image image image image image image image 2017 is nog maar net begonnen of daar vliegen nieuwe trends en interieurtips ons alweer om de oren. Doetimage Huis in a box daaraan mee? Bijlange niet, een huis is op ieders lijf anders geschreven en vraagt geen modale aanpak. Toch is er 1 nieuwigheid waar we blij van worden: de Hygge trend.
Hygge is afkomstig uit Denemarken. Het woord refereert naar een levensstijl waar Denen zeer goed in zijn. Je focussen op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie en genieten van de goede dingen van het leven. Een gevoel dat zich ook in je interieur laat voelen en bestaat uit de kunst om in een mum van tijd een intieme sfeer te scheppen, ver weg van de digitale wereld.
Hoe haal je Hygge in huis?
Investeer in kaarsen, regel nummer 1. Kaarsen in vormen en kleuren geven een instant happy gevoel.
Ga voor zachte, comfortabele kussens. Ook dekens, plaids, tapijten, enz.. helpen om je Hygge gevoel te scherpen. Gebreid, comfortabel, bont, wol, katoen.. ga voor verschillende stijlen en mix en match erop los. Al gezegd dat onze eigen collectie kussens en plaids van Trinette wonderwel passen bij deze trend? Shop onze ultrazachte kussens en plaids hier.

Geniet van de dingen die je happy doen voelen. Dat kan het inrichten van je huis zijn of het plaatsen van elke nieuwe accessoires.
Betrek je vrienden. Nodig hen uit, maak het binnen gezellig, kook samen. Of maak een wandeling in het bos, een ideaal Hygge moment…
Laat de tv. Wat is er mis met ouderwetse gezelligheid van een goed boek, iets te knutselen of een andere hobby te beoefenen?
Kies voor een interieur dat jou gelukkig maakt. Laat je niets wijsmaken door trends en hippe gadgets, kies een stijl dat op je lijf geschreven is en ga ervoor, zonder te vervallen in overdadige luxe en dure spullen…

10 redenen om Trinette in huis te halen

promonieuwsbriefaffiche4 kussendef7Met veel trots kondigen we HUISVANTRINETTE.BE aan, onze nieuwe webshop. Trinette brengt vrolijke, kwalitatieve hamamdoeken en superzachte hamamkussens op de markt. Euh, hamamstoffen om thuis of elders te flaneren?

 

 

1. Hamamstoffen zijn puur natuur. Trinette’s stoffen worden geweven op 100% ambachtelijke wijze in Turkije, de bakermat van het sterke katoen. Geweven met zeer natuurlijke garens als katoen en bamboe zijn ze niet alleen supersterk en bsorberend, maar voelen ze ook zeer zacht en gezond aan voor je huid én je geest.

 

2. Once you go hamam, you never go back...Eens je de voordelen van een hamamdoek hebt ontdekt, kan je niet meer zonder. De doeken zijn dan ook van alle markten thuis. Geschikt als bad- of douchelaken, wikkeldoek, sauna- of sportaccessoire, sprei, plaid, strandaccessoire, tafellaken, enz… vormen ze een onmisbaar item. Handig en licht om mee te nemen, want zo efficiënt in gebruik…

 

3.Adieu badjas is veel gezegd, maar geef toe, je volledig inwikkelen in een stijlvolle, vrolijke promonieuw2 promonieuw3 promonieuw4 promonieuws1 dsc01280 dsc01477_c16 kussensdef doubledef2 dsc01558 promonieuwsbrief1hamamdoek voelt op zijn minst lichter aan. Droog je na bad of douche in een oogwenk af met een hamam en wikkel het nadien rond je lijf en leden. Begeef je meteen richting dressing of kuier gerust nog wat rond met onze stijlvolle, ruime doeken. Praktisch kan ook sexy, jawel…

 

4.Pochen doen we niet graag, maar het mag gezegd, vrijwel iedereen valt voor de charmes van de tijdloze motiefjes in Trinette’s kussens. De kussens worden uit steviger geweven doeken gemaakt met luxueuze diamandpatronen of visgraatmotiefjes in zachte tinten. Afgewerkt met een neutraal of net opvallend biesje, geven ze meteen cachet aan elke zetel, sofa, tuinbank of bed.

 

5. Stijl kies je en het ligt aan jou om de schoonheid in dagelijkse hebbedingen te zien. Wees eerlijk, wat nodigt uit om je dag content te beginnen: een witte, saaie handdoek of een opvallende, vrolijke handdoek in je badkamer, mooi gepresenteerd aan een ladder, mand of houten dienblad?

 

6. Zoek niet langer naar het ideale cadeau, wist je dat hamamstoffen in vele landen worden gegeven bij grote ceremonies. Hoe mooier de doek is geweven, hoe groter het respect voor de ontvanger. Een cadeau met een boodschap, altijd leuk om te geven en te krijgen…

 

7. De droogkast zal het niet graag horen, maar die hebben we even niet nodig. Hamamdoeken drogen supersnel door het gebruik van de pure vezels en omdat ze stukken lichter zijn dan een gewone handdoek. Even ophangen aan de waslijn of radiator en droog is Kees…

 

8. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar ook strijken is passé. Hang je ze meteen op na een wasbeurt, blijven ze hun vorm en kreukvrije karakter bewaren. Wil je ze toch strijken, mag dat, maar liefst op lage temperaturen, zo blijft de absorberende vezel helemaal intact.

 

9. We vallen niet graag in herhaling, maar weet dat  hamamdoeken handig mee te nemen zijn op reis. De doeken rol je op, wegen niets en vullen de gaatjes in je valies.. Zo krijg je meer plaats vrij om ter plekke te gaan shoppen of mooie reissouvenirs te spotten.

 

10. Last but not least: gun jezelf een presentje. Af en toe mag er iets veranderen in huis. Geen grote verbouwingen, maar een kleine decoratieve ingreep maakt, vooral een vrouwelijke, dag goed. Een nieuw stel zachte kussens op de sofa, een mooie plaid in de zetel…hoe mooi en simpel kan het leven zijn…

 

Tot snel bij het HUISVANTRINETTE

HANG EENS EEN FIETS AAN JE MUUR

imageimage

Nog op zoek naar een origineel Vaderdagcadeau? Hang papa’s fiets aan de muur en verhef zijn stalen ros meteen tot een waar designobject. Deze nieuwste interieurtrend komt overgewaaid uit New York.

Het moet gezegd, de doorsnee wielerliefhebber droomt van een beklimming op de Mount Ventoux of, korter bij huis, van de muur van Geraardsbergen, niet van een fietsmanoeuvre in eigen huis. En toch…zonder twijfel is menig manlief te vinden voor een muurbekleding met zijn eigen fiets. Ongelijk kunnen we hem niet geven, want de nieuwste vorm van fietsenstalling is een geweldige manier om je muur te onderscheiden van de rest.

Helemaal mooi is de trend met een hippe fixie, single speed of een retro racefiets in combinatie met een inventief ophangsysteem dat mooi past bij elk interieur.

Zo bestaan er ‘jachttrofeeën’ van de Oostenrijkse ontwerper Andreas Sheiger, met het stuur als hoorn, die, als je het mij vraagt, zelfs geen fiets meer behoeven.  Ook Woodstick handlebars ontwerpt trendy dragers voor rijdende kunstwerkjes aan de muur.

Koffiehuis Amok in Aalst heeft die trendy boodschap al langer begrepen. De op-maat-gemaakte-en-uiterst-hippe-racefietsen pronken aan de muur en zijn te koop, samen met leuke muurdragers. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Trinette: oude ambacht in hippe kussens

KUSSENSSITE

De kussens van Trinette, het nieuwe decolabel van Huis in a box, voelen uiterst zacht en aaibaar aan.  Niet verwonderlijk als je weet dat de stoffen 100 % ambachtelijk geweven zijn en met natuurlijke materialen als katoen, linnen en/of bamboe zijn verwerkt.

Trinette selecteerde de mooiste stofjes en smukte deze verder op met een paspelkoord in een felle of zachte kleur. De stoffen worden op traditionele manier geweven in Turkije, de bakermat van katoen, en in een Belgisch naaiatelier gestikt. Het label weet op die manier kleuren en patronen te mixen tot perfecte lente- en zomersetjes, die passen in elk interieur. Hiermee horen ze letterlijk ‘overal thuis’.

Lees hier alles over Trinette…

 

 

KUSSENPROMO1 KUSSENPROMO2 KUSSENPROMO PROMOTRIN

 

 

DSC01177

Decoreer je huis op zijn paasbest

Ben jij into Pasen? Eerlijk, ik niet. De kerstdecoratie is nog maar net weggeborgen, of Pasen loert al om de hoek. Lonkt de commercie met massa’s spullen om onze dis te versieren, ik beleef nog altijd het meeste plezier aan de chocoladen ‘eitjesjacht’ van de kinderen om ze nadien zonder schuldgevoel (hoewel), maar met veel goesting, op te smikkelen.

Wil je het interieur toch paasbest versieren, klaren verse bloemen de klus. Maak je tafel gezellig kleurrijk met frisse bloemen. Planten en frisse bloemen smukken je humeur op, geven kleur en brengen de natuur terug in het decor. Wat nog helpt, zijn onderstaande deco-ideetjes. De meesten zijn makkelijk zelf te maken en nemen niet zoveel tijd in beslag. Alvast een inspirerende Pasen gewenst!

 

PS: Mooi wonen begint bij Huis in a box. Binnenkort breng ik mijn eerste collectiekussens uit onder de naam Trinette. Gemaakt in zachte kleuren en aaibare materialen, brengen ze meteen de lente in huis. Hou de website of je mailbox in het oog, stel zelf je ideaal setje samen en maak je klaar voor nog meer zon in huis…

image

Psst, ik heb iets voor uw Valentijn

Mag het dit jaar wat origineler? Onder het motto ‘ik-heb-iets-voor-uw-Valentijn’, kan je een waardebon ‘kleuradvies voor de slaapkamer’ bestellen.  Een Limited-edition-aanbod zeg maar, geldig tot 14 februari én aan de helft van de gewone prijs! Ach, aan liefde en romantiek, daar werkt Huis in a box al te graag aan mee…

SLAAPBLOG4 SLAAPBLOG3 SLAAPBLOG2 SLAAPBLOG1 SLAAPBLOGDankzij Huis in a box hoef je niet langer te zoeken naar behacups of weekendjes uit, geef je vriend of vriendin een kleuradvies voor jawel, de slaapkamer cadeau.

Samen met je geliefde gaat onze stylist op zoek naar de juiste kleurencombinatie voor de meest intieme ruimte van het huis. De ruimte die zo vaak vergeten wordt en waar elk koppel  alleen maar het beste verdient…

Denk maar niet dat een slaapkamer geen sfeer behoeft. Dat de plek enkel dient om de ogen te sluiten en het licht uit te knipperen. Met de juiste kleuren tover je elke doordeweekse ruimte om tot een oord waar het heerlijk vertoeven is.

Kleuradvies in een slaapkamer is echt maatwerk. De kleuren moeten het karakter van je liefste weerspiegelen en perfect passen in de gekozen ruimte. Wil zij of hij een superromantisch oord met zachte kleuren, een bruisende energiespot of een rustig ontspanningsplekje? Alles kan, weet alleen dat elke functie dé geschikte kleur of stijl behoeft.  En daar kruipt tijd en kennis in, toevallig twee kwaliteiten van een gedreven kleurenstylist.

Het limited edition slaapkameraanbod geldt slechts tot 14 februari aan de helft van de prijs. Voor 60 euro, excl. BTW, krijg je een waardebon doorgemaild die je zelf kan afprinten als cadeau. De bon geeft recht op een persoonlijk en grondig kleuradvies aan huis, dat 1 jaar geldig blijft.

Bestellen kan tot en met Valentijn  via www.huisinabox.be met het contactformulier kleurbox of mail naar lieve@huisinabox.be.  Je ontvangt een bevestigingsmail en na betaling van het bedrag, krijg je de waardebon meteen in je mailbox, klaar om als cadeau te schenken.

Eens het persoonlijk advies gekregen, is de verf, behang en/of muurdeco te bestellen met een tweede fikse korting. Zo kan je zelf aan de slag of het door anderen laten uitvoeren.  Ah ja, deze garantie krijg je er gratis bij:  ‘hoe sneller je kan schilderen, hoe meer je zal genieten’…

 

Huis in a box brengt collectie kussens uit!

Gezelligheid begint thuis. In je sofa met één kussen. Zelfs met twee. Of meer…want zeg nu zelf, kussens kleden je bank helemaal aan. Geven instant sfeer en pit aan elk interieur. Net daarom lanceert Huis in a box een eigen collectie SIERKUSSENS.

De collectie krijgt het label TRINETTE mee, niet toevallig de naam van mijn overleden grootmoeder. Zij baatte lang geleden een eigen stoffenwinkel uit waar oude en nieuwe passanten een warm welkom genoten, een thuisgevoel. Haar geest dwaalt rond in deze eerste collectie met vrolijke en vriendelijke stoffen vol karakter en zachtheid, die volledig matchen met de gastvrijheid en charme van TRINETTE.

De gebruikte stoffen, op basis van katoen, bamboe en linnen, worden nog op ambachtelijke wijze geweven. Huis in a box weet kleuren, patronen en weefsels te mixen tot leuke lente- en zomersetjes, perfect om elke zetel op te fleuren…

Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2016 via de website. Wordt vervolgd…

Simpele woontips voor een gelukkiger 2016

Staat ‘je interieur aanpakken’ dit jaar op het verlanglijstje, denkt een mens al snel aan verbouwen. Een nieuwe keuken, bad- of slaapkamer zijn gegeerde, maar doorgaans ingrijpende werken. Het kan ook anders, deze kleine huis- en tuintips kleuren je stekje én je humeur in 2016 helemaal.

  1. Hang een foto op. En nee, we praten niet over dure kunst aan de muur, maar zoek een inspirerende foto die je blijer maakt of aanzet tot actie. Pin het boven je bed, je werkplek of waar deze ook valt te bewonderen. Wedden dat deze stiekem je dag weet te ‘verblijden’?
  2. Schrijf een ‘note aan jezelf’. Wijsheid begint aan de muur of in je agenda. Een spreuk dat amuseert of doet nadenken, hang je op of pen je ergens neer in je agenda. ‘Geniet van de buitenlucht’ op 13 januari ‘eet chocolade om 15 uur’ of ‘take a break’ op 2 april…
  3. Stop geld weg. Schatten hoef je niet te verstoppen, maar een 5, 10 of 20 eurobiljet vraagt al eens om weggemoffeld te worden in een jas of tas dat je niet dagelijks meezeult. Eens gevonden, tovert het sowieso een glimlach op je gezicht. Verwen er jezelf mee of trakteer een goede vriendin op een lekkere koffie.
  4. Plaats een mooie karaf water op je nachttafel. Je lichaam verliest vocht tijdens je slaap en ’s ochtends ben je lichtjes uitgedroogd. Bijtanken moet, liefst bij het begin van je dag en zeker voor je gegeerde kop koffie of thee. Voor een gezonde geest in een … enz..
  5. Laat emotie toe in elke ruimte. Of het een kussen, een stuk meubel of een simpele vaas betreft, installeer een object dat betekenis heeft voor jou in elke ruimte. Je zal verwonderd zijn hoe vaak je oog afdwaalt naar dergelijke objecten en hoe dankbaar je hiervan wordt.
  6. Hou je lakens vers. Simpel en zo efficiënt! Niets voelt zaliger dan neervlijen in een vers gewassen, netjes opgemaakt bed. Hou een proper lakenset steeds bij de hand en ga voor een snellere wissel van de lakens.
  7. Lees een boek, tijd om terug te grijpen naar de klassieke manier van ontspanning. Ban die I-installaties uit de slaapkamer en ga voor het echte boek. Ideaal voor een geslaagde nachtrust, mooie dromen en een beter humeur.
  8. Draag letterlijk warme kleding, zeker op koude dagen. Kleding dat net uit de droogtrommel valt, voelt aan als een warme knuffel. Even handig : hang je kleding op de radiator tijdens je ochtenddouche. Je dag kan niet meer stuk!
  9. Slow living, de ideale tegenreactie op ons hectische leven. Koken doen we weer zoals grootmoeder met makkelijke stoofpotjes en klassieke groenten. In het interieur is dat niet anders. Haal meer natuurlijke, authentieke materialen in huis, dat zorgt voor evenwicht in ons drukke bestaan.
  10. Een streepje groen. Huisjes en tuinen worden kleiner, met het gevolg dat meer groen verdwijnt. Planten horen terug in elk interieur. Zet ze in een mooie potten en vazen waardoor al dat groen nog meer bekijks krijgt…
  11. Toch zin of tijd om je interieur grondiger aan te pakken? De ultieme tip: overwin je schroom, boek een echte huisstylist. Eentje die meedenkt en ideetjes geeft om door je huis nog een frissere wind te laten waaien.
    Die van Huis in a box bijvoorbeeld. Lees op de website wat zij voor u en uw interieur kan betekenen. Tot gauw?

Last minute stijltips voor je kersttafel

Zover ben je dan: de menu is klaar, kerstboom en geschenkjes netjes ingepakt… Alleen, hoe pak je dit jaar uit met een originele feesttafel? Style je tafel als een echte prof, haal je inspiratie uit deze mooiste feestdissen. Sfeer gegarandeerd!