HANG EENS EEN FIETS AAN JE MUUR

imageimage

Nog op zoek naar een origineel Vaderdagcadeau? Hang papa’s fiets aan de muur en verhef zijn stalen ros meteen tot een waar designobject. Deze nieuwste interieurtrend komt overgewaaid uit New York.

Het moet gezegd, de doorsnee wielerliefhebber droomt van een beklimming op de Mount Ventoux of, korter bij huis, van de muur van Geraardsbergen, niet van een fietsmanoeuvre in eigen huis. En toch…zonder twijfel is menig manlief te vinden voor een muurbekleding met zijn eigen fiets. Ongelijk kunnen we hem niet geven, want de nieuwste vorm van fietsenstalling is een geweldige manier om je muur te onderscheiden van de rest.

Helemaal mooi is de trend met een hippe fixie, single speed of een retro racefiets in combinatie met een inventief ophangsysteem dat mooi past bij elk interieur.

Zo bestaan er ‘jachttrofeeën’ van de Oostenrijkse ontwerper Andreas Sheiger, met het stuur als hoorn, die, als je het mij vraagt, zelfs geen fiets meer behoeven.  Ook Woodstick handlebars ontwerpt trendy dragers voor rijdende kunstwerkjes aan de muur.

Koffiehuis Amok in Aalst heeft die trendy boodschap al langer begrepen. De op-maat-gemaakte-en-uiterst-hippe-racefietsen pronken aan de muur en zijn te koop, samen met leuke muurdragers. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen.