Wie is Trinette?

Gastvrijheid, is dat aangeleerd of zit het in je DNA? Bij Trinette zit het in de genen. Dit nieuwe label inspireert zich immers op de echte Trinette, grootmoeder van…, maar vooral een ondernemende straffe madam.

Trinette baatte al op 16-jarige leeftijd een kleine stoffenwinkel uit in een landelijk, Vlaams dorp. Met de eerste trams of te voet, trok ze naar het verre Brussel op zoek naar de betere en mooiste stofjes voor haar winkeltje. Klanten stondenĀ in rijen te wachten voor haar deur, nog voor ze de stoffen kon etaleren. Iedereen kreeg steevast de ‘full service’ met koffie en gebak, afgerond met een stevige druppel.

Door haar stoffenkennis, charme en vriendelijkheid werden zij en haar winkel een begrip. Trinette werd meer dan 90 jaar en al die tijd kregen oude en nieuwe passanten een welkome warmte, een thuisgevoel.

Haar handel en wandel nemen we mee in de hedendaagse collectie van Trinette. Vrolijke doeken en vriendelijke kleuren passen volledig bij de charme van Trinette. De stoffen stralen gezelligheid, gastvrijheid en vriendelijkheid uit.

Over gastvrijheid gesproken, de stoffen worden door fiere ambachtslieden uit Turkije gemaakt en 100% ambachtelijk geweven. De kussens worden nadien afgewerkt in een Belgisch naaiatelier. Niet alleen is Trinette’s collectie hierdoor oerdegelijk, maar hoort ze letterlijk ‘overal thuis’….